Wij laten Amsterdammers NIET in hun Hempie staan!

Het verhaal van Kledingbank Amsterdam West

In oktober 2020 begon het inzamelen voor Kledingbank Amsterdam West, het maken van de Facebook pagina, het registreren bij de KvK en de zoektocht naar geld (subsidies) en een pand. 29 april 2021 kregen wij de sleutel van ons pand en zijn we aan de slag gegaan. Op 3 mei 2021 mochten wij onze eerste klanten verwelkomen.

Nu zijn we een halfjaar verder! We hebben een mooi klantenbestand en we zijn er voor elke Amsterdammer. Met of zonder Voedselbankindicatie, met of zonder Stadspas.

Kortom: elke Amsterdammer met of zonder veel geld! Want wij laten Amsterdammers NIET in hun hempie staan! En we hebben geweldige samenwerkingen mogen ontvangen. En daar ben ik trots op!

Iedereen is welkom bij ons. Ook om het sociale isolement bij de mensen weg te halen, maar vooral de schaamte. Want ik vind persoonlijk dat je je niet hoeft te schamen. Het kan iedereen overkomen. En dat taboe moet eens een keer doorbroken worden!

Foto van Emmy

Oprichter Kledingbank Amsterdam West

Emmy Medik

Mijn naam is Emmy en ik ben nu 37 jaar, moeder van 2 prachtige jongens en echtgenote van mijn fantastische man Jeroen die mij steunt in alles wat ik doe! Daardoor kan ik met de Kledingbank Amsterdam West nu al meer dan 200 gezinnen weer goed voor de dag helpen te komen.

In September/oktober 2020 vroeg een vriendin van mij om kleding voor haar eigen Kledingbank in Oosthuizen. Hiervoor heb ik een oproep geplaatst op de Facebookpagina van De Baarsjes. En voor dat ik het wist, stond mijn huis vol met kleding voor haar! En het bleef maar komen!

Toen ben ik gaan kijken of er hier in Amsterdam ook een Kledingbank was, er is er maar 1, maar daar kan je alleen heen met een voedselbankpas eens per 6 maanden… Dat vond ik te weinig en te beperkt. Ik weet namelijk dat er veel verborgen armoede is in de stad. Dus heb ik besloten om er zelf een te beginnen, met de zegen van mijn vriendin.

Meld je aan

Meld je hier aan en word lid van de Kledingbank Amsterdam West.

Wij zijn er voor Amsterdammers met een Voedselbankpas/indicatie, Stadspashouders en iedereen die goedkope kleding nodig heeft.

Aanmelden

Doneer zodat wij blijven bestaan

Vergeet de GoFundMe actie niet! Wij hebben €10.000 nodig om te kunnen blijven!

Of steun ons met een gift via ons rekeningnummer:
NL53ABNA0825905427 t.n.v. Kledingbank Amsterdam West

Doneer